De kapel

De Bonkenbargkapel is een enthousiaste kapel, die al vele jaren meedraait in de wereld van de Egerländer Blaasmuziek. Sinds 1958 bestaat deze kapel, eerst als onderdeel van de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo te Oldenzaal, nu als zelfstandige vereniging. De naam “Bonkenbarg” ontleent de kapel aan een hoger gelegen stadsdeel, de plek waar tevens de kapel gehuisvest is.

“Waar zij ook komen, ze weten er altijd weer een feest van te maken.”

De Bonkenbargkapel, met zangduo Evelien en Henk, bestaat uit enthousiaste, veelal jonge mensen, die de Böhmische blaasmuziek een warm hart toedragen. Het repertoire bestaat dan ook grotendeels uit Böhmische muziek, maar ook maken zij uitstapjes naar de Moravische- en lichte muziek. Zowel uit Nederland als uit Duitsland krijgt de Bonkenbargkapel uitnodigingen om optredens te verzorgen. Tevens verzorgen zij zelf elk jaar, in Oktober, een Egerländeravond. Op deze avond speelt de Bonkenbargkapel zelf en weten zij steeds weer topkapellen naar Oldenzaal te halen.


Onze dirigent

Bennie ter Heide is op 17 augustus 1957 geboren in Enschede. Hij is getrouwd met Gerrie Vos en heeft twee kinderen; Nynke en Elke. Hij is woonachtig in Oldenzaal.

Bennie heeft in 1974 zijn M.A.V.O.-4 diploma behaald en heeft vervolgens in 1980 een studie bouwkunde aan de M.T.S. succesvol afgesloten. Na zijn middelbare schooltijd heeft hij verder als beroepsopleiding met succes het conservatorium in Enschede gevolgd. Bij de docenten G. Keizer, L. Bartelink, G. Kerkhoff, A. van der Merk en R. Dorrestijn behaalde hij in 1987 het diploma DM Trompet.

Bennie was en is op tal van terreinen actief. Hij is als uitvoerend musicus actief geweest bij:De Glanerbrugger Muzikanten van Geert Sprick (1e Flügelhorn) en diverse amusementsorkesten en harmonie-orkesten. Als dirigent is en was Bennie actief (geweest) bij diverse (harmonie– en fanfare)orkesten en blaaskapellen; onder meer de Hilgeländer Musikanten, de Jongs oet’t Venn en de Isseltaler Musikanten. Als docent trompet is en was Bennie verbonden aan de Muziekschool Twente en de Musikschule Stadt Bentheim in Duitsland.


Onze bezetting